H3. Kosten van grond- en hulpstoffen: Inslag

3. Kosten van grond- en hulpstoffen: Inslag

Bij de productie van bijvoorbeeld de gerechten op de menukaart wordt er zowel van grond- als van hulpstoffen gebruik gemaakt. We noemen dit de kosten van de grond- en hulpstoffen: de inslag.

Het begrip inslag kan in het algemeen 2 betekenissen hebben:

1. De inslag van een bepaald gerecht of een bepaalde drank; men noemt dit ook wel grondstofkostprijs of ingrediëntenkostprijs.

2. Het grondstoffenverbruik in een bepaalde periode voor het gehele assortiment op de spijskaart of de drankenkaart.

In de horeca wordt de inslag als basis gebruik voor het vaststellen van de nettoverkoopprijs.
 

 

Links

Kostprijscalculator - Bedrijfschap Horeca en Catering

Horeko: professioneel keukenmanagementsysteem - Horeko

 

Downloads

Download hieronder de beschikbare materialen.

  • H3 Standaard Kostprijsfiche.xls
  • H3 Sheet 1 Kostprijsfiche Moot Zalm.xls
  • H3 Sheet 2 Kostprijsfiche Krieltjes.xls
  • H3 Sheet 3 Van Inslag naar Nettoverkoopprijs Eten.xls
  • H3 Sheet 4 Van Inslag naar Nettoverkoopprijs Dranken.xls
  • H3 Sheet 5 Van Inslag naar Verkoopprijs inclusief BTW Eten.xls
  • BEC01-555-H3-Sheet 6-Van_Inslag_naar_Verkoopprijs_inclusief_BTW_Dranken.xls
  • H3 Sheet 7 Herhalingsopgave 9 Inslag - Nettoverkoopprijs Eten.xls
  • H3 Sheet 8 Herhalingsopgave 10 Inslag - Nettoverkoopprijs Dranken.xls
  • Bec_01_H_3_Opdracht_Ik_snap_inslag.pdf
  • Bec_01_H_3_Opdracht_van_Inslag_naar_Verkoopprijs.pdf
  • Bec_01_H_3_Uitleg_Werkelijke_inslag_en_Normatieve_Inslag.pdf
  • Bec_01_H_3_Opdracht_1_Oefenen_met_WRTS.pdf
Video
Inslag eten thuis